5 Aralık 2010 Pazar

Lazer Epilasyon @ MRT Cosmetics


Kozmosim lazer epilasyona başladı..!! :)

Grupfoni'de 10 gün kadar önce gerçekleşen lazer epilasyon fırsatını duymayan kalmış mıydı? Pek zannetmiyorum, ancak bahsedeyim.

Acıbadem'de bulunan MRT Cosmetics'te 8 seans tüm vücut (tüm bacak+bikini+kol altı) IPL epilasyon 69 TL idi. Yaklaşık 3300 kişi bu fırsatı satın almış.

E haliyle bu 3300 kişi aynı anda telefonlara sarılıp randevu alma telaşına girmiş. Telefonlar hep meşgul hep meşgul :) Randevu almak gerçekten zor, fakat endişelenmeyin, herkesle tek tek ilgleniyorlar.

Bu sabahın köründe ilk seansıma gitmeyi başardım. Hemen taze taze yazımı hazırlamak istedim, böylece bu fırsatı satın alan herkes firma hakkında araştırma yaparken güvenilir ve gerçek bir kaynağa ulaşabilir diye düşündüm. Çünkü ben araştırdığımda firmanın web sitesi hariç bilgiye (yorum vb) ulaşamamıştım.

MRT Cosmetics Acıbadem'de. Yeri çok kolay. Nautilus AVM'yi geç, minibüs yoluna doğru ilerle, solda Kudret Göz Hastanesi var, hastanenin hemen sonrasındaki sokaktan sola dön, biraz ilerle.. Ta taaa Acıbadem Evleri karşımızda. Zaten site kendini belli ediyor uzaktan da.

B Blok, Kat 4, Daire 8.

Pazar pazar sabahın 9:30'unda Kozmosim yollara düştü, adresi pıt diye buldu. Siteye girince orta yaşlarda, görevli bir beye "B Blok hangisi?" diye sordum. "Kat 4 Daire 8'e geldiniz dimi?" diye cevap verdi, çok güldüm :) O bile alışmış demek ki yoğunluğa..

Bildiğiniz apartman dairesi. Güzellik merkezi gibi bir yer beklemeyin, çünkü değil. MRT Cosmetics isimli firma aynı zamanda IPL, Solaryum gibi güzellik cihazlarını satan bir firma. Bu adres ise, firmanın ofisi. Aslında Koşuyolu'nda villa şeklinde bir güzellik merkezleri de varmış. Talep yoğun olunca burayı da hizmete sokmuşlar. Büyük ihtimalle 2. seansım Koşuyolu'nda olacakmış..

Bu bilgileri kimden aldım? Beni güleryüzle karşılayan Kaan bey'den. Kendisine cidden teşekkürler.. Epey ilgilendi.

Yukarıdaki fotoğraf uygulamanın yapıldığı oda.

Uygulamayı bana yapan bayan Çiler Hanım. Kendisi cidden mükemmel bir insan :) , şöyle ki ödüm kopuyordu lazerden. Bir de, promosyonla aldım vs, endişelerim vardı. Ya yakarlarsa? Ya az ışın verip geçiştirirlerse? Ya cihaz dandikse? Ya acırsa? 80 tane soruyla girdim içeri, fakat Çiler hanım'ın ses tonu bile gevşememe yetti bir anda.


Yukarıdaki fotoğraftaki de pek sevgili makinemiz IPL :)

Öncelikle şeffaf jel bölgeye itinayla sürüldü.

Ardından gözlükler gözümüze takıldı, ve uygulama başladı.

Ve inanır mısınız bilmem ama, hiç ACIMADI..!!

Açıkçası şöyle bir şey de var, Google amcaya "lazer öncesi" yazdım. Bu sayede emla isimli kremin lazer epilasyon öncesinde kullanılabileceğini öğrendim. Sabahın köründe kalktım, emla'yı sürdüm, kendimi streç film ile sarmaladım (bu başlı başına ayrı bir post konusu aslında, çok komik :)) ve lazere o şekilde gittim. emla sayesinde mi hiç acımadı bilemiyorum..

Fakat Çiler Hanım bana emla kullanmanın sakıncalı olabileceğini belirtti. Hiç acı hissetmediğim için yanma riski olabilirmiş. Yani şöyle ki, üstüste aynı noktaya atış yapsa, ya da çok acıyan bir yere denk gelse, ben o an acı hissetmeyeceğim için cildim yanabilirmiş.. Bir sonraki seansımda emla kullanmamamı önerdi.

Bunu ıspatlamak için kolumda deneme yaptık önce. Kolumun bir kısmına jel sürdü ve 2-3 atış yaptı. Gerçekten hiç acımadı.

Bu yüzden IPL'in can yakıp yakmadığı konusunda size net bir bilgi vermem zor. Sanırım acımıyor :)

Seans süresince tatlı tatlı sohbet ettik, kendimi kasıyordum ilk başta fakat sonrasında içim rahatladı. Çiler Hanım'a çok güvendim, içim rahat. Bana lazer ile ilgili bir çok bilgi verdi.

Örneğin, ben 1 gün önceden jilet uygulayıp gitmiştim, en az 3-4 gün önceden uygula dedi.

Hijyene de çoook önem veriliyor. Tüm malzemeler tek kullanımlık. Hijyen gerektiren bölgelerden sonra cihazı kapatıp tekrar açtı, böylece cihaz kendini temizliyormuş.. Başlığı sürekli sildi, temizledi zaten..

Yaklaşık 35 dk sürdü seans. Sonrasında hemen bir sonraki randevumu verdiler, atladım eve döndüm. Dönerken de kendimi ödüllendirmek için Altınkek'e uğradım ve ıspanaklı gül böreği aldım :)

Yani diyeceğim şu; umarım bu 3300 kişiden biri bu yazıyı okur ve içi rahatlar. Benim gibi endişelenmenize hiç gerek yok. Müthiş güleryüzlüler, çok ilgleniyorlar, kesinlikle savsaklama gibi bir durum sözkonusu değil. Pek beğendim :) Koşuyolu'ndaki merkeze gidersem oranın da fotoğraflarını yayınlar, sizleri bilgilendiririm yine.

Bu arada yeri gelmişken, IPL yaptıran var mı daha önce?

Yorumlarınızı paylaşmak ister misiniz?

Sevgiler,

Sim

23 comments:

Lovebug on 5 Aralık 2010 12:01 dedi ki...

Ah Ankara'da olmaz ki böyle kampanyalar... =(

FashionAndMakeupFreak on 5 Aralık 2010 12:19 dedi ki...

çoooooooook merak ediyordum. güvenemeyip almamıştım. şimdi böyle kampanyalar olunca kesin atlarım. çok teşekkürler. nasıl merak ediyordum anlatamam :D

Adsız dedi ki...

ne güzel :)
istanbulda yaşasam kaçırmazdım bu fırsatlardan birini ama malesef :(
emla gerçekten uyuşturuyor gerekli koşulları sağlarsanız,ben ağdadan biliyorum

yüzümdeki 3-5 kıl çok rahatsız ediyor beni,hazır kış girmişken gitsem mi diye düşünmekteyim,yüz için neler düşünüyorsun?

Adsız dedi ki...

canım bende lazer epilasyona gidiyorum 5seansımı doldurdum kadıköyde euroderm diye daha önce arkadaşlarımın da gittiği bi güzellik salonu ve hakikaten işlerini iyi yapıyorlar. bana 7seans kol altı+genital+bacak 1800lira gibi bi fiyata mal oldu şuanda bu fiyatlar 2000liranın üzerinde. çok araştırma yapmıştım bu konu hakkında IPL in geçici bi tedavi olduğunu söylüyorlar. tamamen bittikten 1-2yıl sonra tüyler tekrardan çıkmaya başlıyormuş bu yüzden alexandrite lazer dedikleri bi olay var(benim yaptırdığım bu) kesin çözümü bu makine veriyormuş. jel filan sürmüyolar yapım aşımasında. acı eşiği de çok yüksek değil. acıyo acımıyo arası bişey. ama hissediyosun yer yer lazer atışlarını. şuan sonuçtan baya memnunum. 7seansta %90 azalma veriyolar ama bünyeye göre değişebiliyormuş. daha sonra kontrol seansları öneriyorlar. 6ayda 7ayda bir. ben iyice bi araştır derim. yardımcı olabildiysem ne mutlu bana :)
kılsız tüysüz günler diliyorum herkese :)

Unknown on 5 Aralık 2010 20:00 dedi ki...

merhabalar;
ben koltuk altı ıpl yaptırıyorum.paket almıştım son seansım kaldı ama sanki hala ihtiyacım var :(
10. seansa gidicem ama hala cansız da olsa çıkıyolar.hatta sol sağa göre daha çok çıkıyor.acı duyulmuyor.bazen belki hızlıca iğne batmış gibi oluyor o kadar,inşallah sizinki sorunsuz,istenilen gibi ve vaktinde biter.

Sim on 5 Aralık 2010 22:04 dedi ki...

Lovebug : arada oluyor aslında.. takip et bence.

FMF : Baby, ben yalnızca yaşadığım deneyimi aktardım. Her firma bu kadar iyi midir bilemem.. Ha bir de şu var, asıl sonucu tüm seanslar bittikten sonra görücez..:)

Elanor : Hiçç bir fikrim yok, henüz bu konuda yeniyim.

Adsız : Çok teşekkürler.. Ben de çok araştırdım, birçok forum okudum vs. Internet dediğimiz şey sözkonusu sağlık olunca inanılmaz bir bilgi kirliliği veriyor bize malesef.. Araştırdıkça kafamız karışıyor, kendi kendimize teşhisler koyar hale geliyoruz.. IPL, Alexandrite, Diode.. O kadar çok cihaz var ki..

Benim ilk işim dünya çapında ünlü bir markanın tıbbi cihazlarını satan bir firmadaydı. Bırak lazeri, çok ciddi sağlık sorunlarına teşhis koyan cihazlarda bile neler döndüğünü gayet iyi biliyorum. İnanılmaz bir pazar..

Artık internet sayesinde "bilgi" dediğimiz şey korkunç ve kontrolsüz bir hızla yayılıyor. Benim bu yazım da bunlardan biri aslında, düşünsene, gidiyorum, 2 saat sonra hopp bütün deneyim online.

Bu yüzden iddialı cümlelerden kaçınmaya dikkat ediyorum. Yalnızca yaşadığım tecrübeyi paylaşıyorum.

Ha, IPL geçicidir, 2 sene sonra tüyler yeniden çıkar vb yorumların yanı sıra tam aksini belirten yorumlar da var. Kişiye özel bir durum olduğunu düşünüyorum.

İşte bu yüzden bu promosyonu satın aldım. Çok uygun bir fiyata deneme gibi düşün. En büyük risk sağlığımla ilgili bir sıkıntı yaşamamdı (annem çok kızdı mesela :p) şu an için herhangi bir yanma vs yok. Umarım hep böyle gider..

Zehra : Teşekkürler.. 10 seans çokmuş ya :( üzüldüm.. Niye öyle oldu acaba?

Adsız dedi ki...

Bende lazer epilasyon yaptırıyorum, sırf bu işi yapan çok güvenilir bir merkeze gidiyorum. Bende bildiğim birkaç şeyi paylaşmak istedim: IPL lazer cihazı değil (bunu doktorlar teyit ediyor, hatta gittiğim merkezde özellikle belirttiler IPL kesinlikle lazer cihazı değildir diye)
Dolayısıyla IPL deri altına inip kıl köklerine etki etmiyor, ağda gibi geçici bir etki sağlıyor maalesef. Tabii siz güzel bir indirim yakalamışsınız, en azından çok para ödemiyorsunuz. Ama bazı insanlar IPL için çok para harcıyor ve sonuç alamıyorlar bu da oldukça sinir bozucu bir durum. Eğer tüylerden kalıcı olarak kurtulmak istiyorsanız kesinlikle alexandrite cihazı olan bir merkeze gitmenizi öneriyorum...

Sim on 6 Aralık 2010 20:18 dedi ki...

Adsız : Teşekkürler, birçok kaynakta yazılanların aynısını yaşamışsınn... Bakalım bir deneyelim IPL'i, bir şans verelim :) Belki kişiden kişiye değişiyordur ve işe yarar?

cokemel on 6 Aralık 2010 23:47 dedi ki...

evet sanki ben ve benim gibiler icin yazmissiniz bu yaziyi...:) biz 5 universiteli arkadas aldik ama avrupa tarafinda oturuyoruz yer konusu problem olacak biraz sanki ama kadikoyden en kolay nasil gidilir acaba? bunda da yardimci olursaniz cok sevinirim.:)

FashionAndMakeupFreak on 7 Aralık 2010 13:23 dedi ki...

o kadar zaman ayırdıktan sonra direk lazer olayına girmeye karar verdim. malum durumları iki kere yaşayamam :D nu nacıyı nir nere naşamalıyım navrum :p

Sim on 7 Aralık 2010 20:24 dedi ki...

emel : kadıköyden atla taksiye git, uğraştığına değmez. Nautilus AVM'ye gideceğimi söyle, sonra yukarıdaki yol tarifini takip et :)

FMF: naynen nöyle :)

Adsız dedi ki...

ipl sistemi foto epilasyon denilen son teknoloji diye adledilen bir sistemdir...el probu derinin en alt katmanındaki ( hipodermis ) melanin kıl köküne ulaşarak kıl kökünü yok etmeyi hedefler...ayrıca söylenilenin aksine kesinlikle ve kesinlikle kıl kökü hedeflendiği için kalıcı bir çözümdür...alexandrite laser eski bir sistemdir...dermis denilen tabakaya kadar ulaşır ve ilk uygulamada bile kıl dökülür...ama daha sonra kıl çıkmaya devam eder...uzun tedavilerin ardından alexandrite cihazıyla geçici çözümler sağlanabilir...ama değişmeyecek bir gerçek vardır ki en son teknoloji İPL sistemidir...alexandrite tüplü televizyon...diot-nd:yag laserler plazma...İPL sistemi ise son teknoloji olan İPL sistemleridir...eğer alexandrite yeterli ve geçerli olsaydı üstüne başka bir sistem geliştirilmez alexandrite sistemi daha etkin bir hale getirilirdi...günümüzde doktorlar bu işten daha fazla para kazanabilmek adına ipl sisteminin tüm kullanma hakkına sahip olabilmek için estetisyenleri mahkemeye vermişlerdir...inanmadıkları bir sistemin tüm haklarını doktorların satın almak istemesi son derece mantıksız ve gereksizdir...demek ki kabul etmemiz gereken bir gerçek vardır...en etkili ve en son teknoloji fotoepilasyon olarak adledilen İPL teknolojisidir...

Adsız dedi ki...

IPL maalesef sadece geçiçi çözüm , 20 seans giden arkadaşlarım bile oldu ama hiç sonuç alamadılar...kalıcı çözüm için alexandrite lazer veya iğneli epilasyon gerekiyor...yukarıdaki yorumda alex için eski filan denmiş ama ne kadar kıldan kurtulmuş tanıdığım varsa (kendim dahil) hepsi alex cihazı ile başardı, eski ama işe yarar bir teknoloji...o yüzden eski deyip geçiştirmeyin siz yine de...Eğer başarılı sonuç alırsan mutlaka paylaş kozmosim :)

Adsız dedi ki...

bizim bugün randevumuz vardı akşam dokuzda mrt cosmeticde bizi arayıp cihaz bozuldu dediler bizde grupfoni ile olan kampanya ile tanıdık burayı. ve ilk seansımızdı. cumartesi gelmemizi söylediler bizde geçmişini çok araştırmadığımız için açıkcası çok korktuk. acaba dolandırıldık diye. bu kampanya ile alıp giden varmı bize biraz ortamı çalışanları anlatabilecek. çok ihtiyacımız var şimdiden saolun

Adsız dedi ki...

bu pazartesi aynı kampanyadan yararlanarak ben de ilk seansıma gittim... sayfanın basında okudugunuz yazıyla yakından uzaktan ilgisi olmayan bir yerle karsılastım. bir kere güzellik salonundan cok ikinci sınıf bir muhasebe bürosuna benziyor. hiz bir hijyen yok. hatta siz talep etmediğiniz sürece yatakların üzerinde ki örtüleri de değiştirmiyorlar, soyleyince " unuttuk" diyorlar ama peşpeşe 3 kişi girdik içeri üçümüzde de unutmaları garip bir tesadüf tabii.... bizi saatlerce beklettiler, bunu telefonda bize neden bildirmediklerini sorduğumuzda sacma sapan bahaneler ürettiler, sikayetinizi dile geirdiginizde begenmiyrsanız gidin tavrı var, zaten kendileri muhattap değil cunku, git sorununu groupfoniyle cöz diyorlar... yukardaki yazıda sozu gecen c" cok kibar KAAN BEY" in nedense biz bir kibarlığını göremedik.. bu arada bu sayfada da yazan, bize bizzat Pazartesi günü Kaaan Beyé in soyledigi tasınma konusuna gelince; dün telefonda konuyu soran arkadaslarıma "yok oyle birsey" demişler... yani ozetle umarım 2.randevularımıza gittigimizde hala bir MRT KOzmetik bulabiliriz arkadaslar.......

Adsız dedi ki...

ben de hijyen konusunda sıkıntıları oldugunu düşünüyorum cihazın başlığı değişmiyor ve sadece jelle koruma sağlanmaya çalışılıyor tecrübesizliğime geldi o anda sorgulamadım yeterince ama çok da huzursuz oldum. daha hijyenik klinikler mevcuttur. tercih etmeyiniz özensizlik almış başını gitmekte...

Unknown on 5 Ocak 2011 12:15 dedi ki...

MERHABALAR BENDE MRT COSMETICS TE İLK SEANSIMA GİTTİM..EVET HİÇ ACI YOKTU FAKAT HİÇTE DOKÜLME OLMADI..BEN IPL MAKİNESİNİ LAZER MAKİNESİ GİBİ DÜŞÜNÜYORDUM YANİ YANAN KILLAR DOKÜLECEK 1 AY SONRA TEKRAR ÇIKTIGINDA TEKRAR SEANSA GİRİLECEK GİBİ.OYLE BİRŞEY YOK MALESEF ..IPL GİRİORSUNUZ KILLARI JİLETLE ALMASSANIZ KILLI DOLAŞIYORSUNUZ...BU SİSTEM ACIKCASI PEK HOŞUMA GİTMEDİ...VE KAFAMDA BİR SORU DAHA VAR YA BU KILLARDA HİÇ DÖKÜLME OLMASSA..MECBUR OBÜR SEANS VAKTİNİZ GELENE KADAR 3 KERE JİLETLE ALMAK ZORUNDASINIZ AGDA KULLANMAK YASAK..KILLARIM JİLET SONUCU KALINLAŞTI ..UMARIM İLERKİ SEANSLARDA DOKÜLME SAGLANIR.SİZDE DURUM NASIL 2.SEANSINA GİDİP DOKÜLME OLANA VARMI..BİRŞEYDAHA ...KAMPANYADA GENİTAL+BİKİNİ YAZIYOR..YANLIZ POPOYA HİÇ DOKUNMUYORLAR.. BAŞKA IPL MERKEZLERİNE GİDEN ARKADAŞLAR GENİTAL DİYİNCE POPODA İÇİNE GİRDİ DEDİLER.. NASIL İŞTİR ANLAMADIM GİTTİ...İZLENİMİM HİÇ ACISI OLMAYAN BUDA KAFAMDA ACABA KILLAR DOKÜLECEKMİ SORUSUNU BIRAKAN...JİLET VURMASSAN KILLI KILLI DOLAŞIYORSUN..

Adsız dedi ki...

3300 kişi kayıt yaptırmıs 1 kişi 2 saat sürüyorsa 1 gün 24 saat hiç durmadan çalşırsa 12 kişi alır 1 günde ve bu 3300%30=110 kişi bu küçük makinada ve uğır bir makinada nasıl çalışıyorsunuz milleti kandırıyorsunuz.meslegide rezil ediyorsunuz.ıpl lazerle 35 dk da bitmez bacak 2 saatte biter nasıl 35 dk da bitiriyorsunuz.bunu yazarken IPL'i kötülemıorum sizin çalışma sisteminizi kınıyorum çünkü IPL iyi bi cihazdır.:) :)

Adsız dedi ki...

Bu yazıyı okuduğum için çok mutluyum ! Deneyimlerinizi anlttığınız için çok teşekkürler :)

Adsız dedi ki...

mrt de 35 dakika bile yapmıyorlar, benim ilk seans 15dakikada bitti, ne olduğunu anlamadım. cihazı geniş aralıklarla gezdiriyor, yarım yamalak bir şey yaptılar... çok pişman oldum bu fırsatı satın aldığım için...

Adsız dedi ki...

selamlar,
ipl sistemine giden birisiyim ankarada. tam olarak 2009 kasım ayında başlayan tedavim hala devam etmekte. fakat ben üşendiğimden arada ara veriyorum.

bitirme garantili 1750 tl para verdim.

beyaz tenliyim ve sağlam kıl köklerim vardırç

kıl durumuma gelince. bacaklarımı gerçekten anlatılmaz yaşanır diye nitelendirebilirdim. erkek bacağı bile benimkinde daha güzeldi. kırmızı benekler ağdayle bile alsam 4 5 güne kalmadan çıkan kıllar:( şu anda evet iki seans arası jiletle almazsam yine çıkanlar oluyo ama şöyle diyeyim ki, en son 2 hafta önce yalandan jiletle aldım ve şu anda pantolon yukarı sıyrıldığında sizi rahatsız etcek hiç bişey yok:) tabiki elleyince hissedilen şeyler var.

kol altımda ise yine aynı şekilde, çok çok azaldı ve yumuşacık. o renk kararmaları da açılıyor. genital bölgede ise oo mucize bu diyemeceğim ama fark yadsınamaz.

sonuç olarak çıkar mı çıkmaz mı bilemiyorum daha sonra. ama şu anda gidişhattan memnun sayılırım. ilk 3 4 ay tamam ya bu sistem hiç işe yaramıyo diye düşünmüştüm. şu anda eminim ki düzenli devam edersem yaza hiç birşeyim kalmayacak.

uzun yazdım ama paylaşmak istedim. iyi akşamalr:)

Adsız dedi ki...

BEN BU YAZDIĞINIZ YORUMLARDAN SONRA ALDIĞIMA ÇOK PİŞMAN OLDUM YA

Adsız dedi ki...

ben yaklaşık on yıldır lazer epilasyon uygulamaktayım ve hastalara bu piyasada dönen drajı komik olaylara cevap vermekten inanın yoruldum böyle bir konu çok işime geldi açıcası işimi kolaylaştırmak adına hastalarıma sizin blog sayfanızı önereceğim.

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails
Protected by Copyscape Web Plagiarism Checker
 

! Kozmosim.. ! Copyright © 2009 Cosmetic Girl Designed by Ipietoon | In Collaboration with FIFA
Girl Illustration Copyrighted to Dapino Colada