3 Şubat 2010 Çarşamba

Acil Yardıma İhtiyacım Var...!!


Olay şöyle :

Victoria's Secret'tan krem siparişi verdim.

Komşumuz şu an orada, Miami'de.. 1-2 güne kadar dönecek.

Siparişler kaldığı adrese sorunsuz bir şekilde ulaştı. Normalde valizine koyup getirecekti..

Fakat farkında olmadan abartmışım.. Tam 16 tane krem almışım :) (Garden Collection & Beauty Rush)

VS losyonlarından bir türlü vazgeçemiyorum. Mistleri, losyonları, duş jellerini her fırsatta stokluyorum. Ama bu sefer cidden abartmışım.

Paketi ve ambalajları atınca bile ürünler yaklaşık 5 kg tutmuş ve komşumuz gelirken getiremiyor onları..

Kısacası : 5kg'lik VS kremlerim Amerika'da kaldılar. FedEx, DHL çok pahalı..

Amerikadaniste.com da pek ucuz gelmedi bana açıkçası. Kilosu yüksek çünkü paketin..

Ne yapsammm? Ne etsemmmm?

Kremlerimi istiyorum yaa :(

Çok mutsuzum.. lütfen yardımm

17 comments:

tgb on 3 Şubat 2010 21:44 dedi ki...

salefashion diye bır sıte var bunlar da getırıyorlar yanı ne kadara gelır bılmem ama cok yardımcı oldukları gercek ztn anında yanıt alıyorsun maillere bır dne derım :)))

Hayattan Azıcık on 3 Şubat 2010 22:21 dedi ki...

Ptt ye gideceksin. Değerini 100 doların ltını gösterticeksin ve gift yazdıracaksın. 20 günde sorunsuz eline geçer.Usps airmail ile getirt. Gümrüklü alırsan oda sana pahalı gelecektir.

FashionAndMakeupFreak on 3 Şubat 2010 22:44 dedi ki...

kremler türkiyeye gönderiliyor ve siteden almak daha mantıklı.bence iade edip direk buradan alışveriş yap. zaten 2günde geliyorlar :D ben kaç kere sipariş verdiysem hep 2günde geldi.

Sim on 3 Şubat 2010 22:49 dedi ki...

tgb : süpersin ya! Ben nasıl keşfetmemişim bunu daha önce.. neredeyse tüm rakiplerini tanıyorum ama salefashion'ı ilk kez duydum, hemen email gönderdim, durumu açıkladım. Çok teşekkürler. Bakalım ne çıkacak..

estergonyeşil : Sana da çok teşekkür ederim. Bu da süper bir yöntem. Yani bildiğimiz PTT'ye gideceğim öyle mi? USPS airmail paketi Miami'deki adresten mi teslim alacak yoksa oradakilerin mi göndermesi lazım?

Marjo on makeup frenzy on 3 Şubat 2010 22:57 dedi ki...

Canım bence fedex'le filan uğraşma. Çok tutuyor gerçekten. Ordaki kişi kremleri alsın, postaneye uğrasın. Orda her türlü USPS zarfını ve kutusunu bulabilir, uygun en ufak kutuya koysun, üstüne değerini 100 doların altında göstersin, "gift" seçeneğini seçsin. Paketi USPS Express International Mail ile gönderirse 1 haftaya elinde olur muhtemelen. Insurance yaparsa imzalı alırsın ama yapmazsa bile Express Mail kaybolmaz ama insurance ile paketin başına bir iş gelirse galiba geri ödüyorlar.. Bu arada ödemeyi o yapacak ama 30 dolar civarı tutar muhtemelen. Faturayı ödedikten sonra receipt'i atmasın, üstünde CJ ile başlayan takip no.su olur çünkü, onu kullanarak PTT'den online takip edersin :)

FashionAndMakeupFreak on 3 Şubat 2010 23:05 dedi ki...

usps i tercih edeceksen sitelerinde fiyatları yazıyor...

Sim on 3 Şubat 2010 23:05 dedi ki...

FMF : Saol tatlım. İade edebiliyorum 90 gün içinde evet. Ama sorun şu ki, semi-annual sale döneminde aldım kremleri ve şu an aynı fiyatta değiller. Garden Collection ürünlerinin 8 parçasını 35$'a aldım, ama şimdi 5 tanesi 30$. Ne yardan ne serden durumu yani.. İçim acır öyle bişe yaparsamm

Marjo : Şahane!! Eğer rica edersem yaparlar kesinn.. Ben de buradan kargo ücretini havale vs yaparım bir şekilde.. Sanırım bunu yapıcam. Çok teşekkürler..

Sim on 3 Şubat 2010 23:05 dedi ki...

Oh oh iyi ki açmışım bu blog'u.. Herkes yardımcı oldu olleyyy!! :) I love youuu

Adsız dedi ki...

Öncelikle geçmiş olsun. Valizinde neden getirememiş anlamadım.. Bagaja verilen bavuluna koyması hiçbir sorun olmaz normalde.. (Belki kendi ağırlık limitini doldurmuştur ondan..) Sana nasıl göndereceklerini bilemiyorum ama gümrükte sana gelecek ürünlerin fiyat limiti yanısıra kg limiti de var. Bunu bi kontrol et derim. USPS en mantıklı yol gibi görünüyor gönderimleri için ;)

Hayattan Azıcık on 3 Şubat 2010 23:45 dedi ki...

Airmail en uygun gönderim şekli ben ne aldıysam direk geldi çok pahalı ürünler dışında bunu kullanıyorum. Direk eve geliyor paket. Sana en uygun yöntemi bulman dileği ile sevgiler...

Sim on 4 Şubat 2010 00:06 dedi ki...

Astronaut : Evet, bagaj hakkını doldurmuştu çünkü.. Ben de zahmet vermek istemedim. O da çok üzüldü, ama izin veremezdim ekstra bagaj ödemesine.. :( Kıyamam
Çok teşekkürler.. Etraflıca bir araştıracağım.. Gelişmelerden haberdar ederim ztn..

Adsız dedi ki...

Merhaba amerikada yasiyorum tavsiyem arkadasin usps ki amerikan postasi olur -e gitsin ve flat rate denilen boxlar var uluslar arasi ucretleri sabot butun bir kutuyu doldurabiliyirsun sanirim en buyuk boyu 40 dolar civarinda bir sey, tahminim 10 civarinda kremini ( belkide fazlasini) alir dedikleri gibi bir haftafa alamazsin AMA arkadasin hediye diyerekk ve 100 dolarin altimda yollasinn.yapilabilecek en mantikli sey bu olur. Ustelik flat rate box larda 20 lb yani9 kilo gibi bir miktar a kadar dildurabiliyir olman lazim. .Esra Aytul

Dominika on 4 Şubat 2010 05:35 dedi ki...

bu konuda fikrim yoktu, ama yazan arkadaşlar ve senin sayesinde neler öğrendim :)
hemen cicilerine kavuş ayrıca :)

Sim on 5 Şubat 2010 15:13 dedi ki...

Esra : Çok teşekkürler. Hemen USPS web sitesine girip flat rate box ebatlarını ve fiyatlarını inceledim. Medium olan işimi görecek gibi ve evet fiyatı 41 küsür dolar. Umarım gümrükte sorun çıkmaz hepsini bir arada gönderdiğim için..

Dominika : Saol cnm inşallah, ben de çok şey öğrendim. Bi de üstüne bi sürü araştırma yapmamı sağladı. :)

balböcükleri on 5 Şubat 2010 22:53 dedi ki...

ben bu güzel bloga sımsıcak bir merhaba bırakıyorum.yazışmak dileğiyle

tgb on 7 Şubat 2010 00:58 dedi ki...

cnm ne yaptın merak ettım salefashıon ı da begenmene sevındım :)) bende bazen ole yapıyorum ama kucuk mıktardaki urunler ıcın cok urune nasıl olurdu bılmıyorum :)) umarım hallolmustur sorun

Sim on 8 Şubat 2010 10:08 dedi ki...

Serpil : Teşekkürler :)

tgb : salefashion inanılmaz yardımcı oldu.. Kısa zamanda gelişmeleri yazacağım.

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails
Protected by Copyscape Web Plagiarism Checker
 

! Kozmosim.. ! Copyright © 2009 Cosmetic Girl Designed by Ipietoon | In Collaboration with FIFA
Girl Illustration Copyrighted to Dapino Colada