31 Mayıs 2009 Pazar

Burberry Weekend



Sevgilimin sevgililer günü hediyesi :) Burberry weekend kofre..
Parfümleri duş jeli ile beraber kullanmaya bayıldığımı söylemiş miydim? Sabahları uyanıyorum, duşa giriyorum, ve o gün hangi parfümü kullanacaksam onun duş jeli ile duş alıyorum :) Tabi her parfümümün duş jeli yok bende ama olsun, olanlarla idare ediyorum... Çok zevkli bişi..Hem çok daha kalıcı oluyor, hem de kendimi daha iyi hissediyorum..
Burberry weekend ağır bir koku..(tam benim sevdiğim gibi) ve cidden weekend kokusu yani..Böyle kıpır kıpır cıvıl cıvıl güneşli bir bahar gününde sürmelik..
Kofrede hem duş jeli hem de vücut losyonu var..
Hadi hayal kuralım : Güneşli bir pazar günü uyanmışım, saat 11 civarı...Kalkıp duşa girmişim ve bu duş jeli ile yıkanmışım...Sonra havluyla yatağa uzanıp birkaç dakika dinlenmişim...Sonra weekend losyonla her yerimi nemlendirmişim...En son parfümümü her yere sürmüşüm...Rahat bişiler giymişim...Sonra 12'de sevgilim beni almaya gelmiş, beraber Polonezköy'de kahvaltıya gitmişiz..
İşte bu parfüm böyle bi parfüm :)
Continue reading...

Diesel Parfümlerim




www.cheapsmells.com internet araştırmalarım sırasında keşfettiğim bir web sitesi. İngiltere menşeili bir site. Parfüm fiyatları i-na-nıl-mazz ucuz..Çoğu zaman strawberry'den daha uygun oluyor parfümler..şaka gibi..
Şimdiye kadar toplam 8-9 defa sipariş verdim. Her seferinde en geç 6 iş gününde elimde oldu paketler..Tüm ürünler eksiksiz ve doğru bir şekilde geldi..Fakat strawberry'deki gibi bir takip numarası verilmiyor malesef. Yani postanın nerede olduğunu takip edemiyoruz...Yine de ben kefilim, tüm siparişlerim kusursuzdu..
Bu ilk siparişim...2 adet Diesel parfüm..Her ne kadar şu sıralar Fuel for Life furyası esse de, liseden kalma cicilerimi tercih ettim ben..Çok eski kokular ama çok da güzeller..
Resmen süt kokuyor bu parfüm. Hani yeni doğan bebeklerde bi süt kokusu olur ya, onun gibi bence.. Kutusunda inekler var, şişesi de süt şişesi gibi zaten..Cici bir koku..Burada da çok pahalı satılmıyor, ama sitedeki fiyatı şaka gibi (7.99 GBP)
Bu da çok cici bir ambalajda geliyor, fotoğraftaki gibi bir tüp içerisinde..Tüpü atmadım, hala içinde duruyor..Kesinlikle ama kesinlikle coconut var bu parfümde..İlk sıkıldığında meyveli-çiçekli gibi kokuyor ama 1 saat sonra hafif bir vanilya-coconut kokusu kalıyor vücutta..Bunun fiyatı da 8.95 GBP.
cheapsmells sipariş verilen ürün başına 2.15 GBP kargo bedeli alıyor. Aşağıya kutudan çıkan faturamı koydum. 2 ürün için 4.30 GBP kargo bedeli var. Taa İngiltere'den gelen ağır bir paket için gayet uygun bir kargo ücreti bu. İstanbul içi yurtiçi kargo'lar bile 4-5 lira sonuçta..
Eğer satın alınan ürün set ise (kofre gibi) o zaman kargo bedeli 3.15 GBP oluyor..
Parfüm ihtiyacınız için sakın ama sakın Sevil, Altuğ gibi parfümerilere gitmeyin. Yazıktır günahtır.. :) Ben zamanında tüm paramı onlara harcadım.. Ama artık herşeyimi internetten alıyorum ve çok da memnunum. Tavsiyem şudur : Gidin Sevil'e, YKM'ye..deneyin kokuyu..Sonra eve gelin ve strawberry, cheapsmells gibi siteleri inceleyin. Karşılaştırın. Hangisi daha avantajlı ise onu tercih edin.. :)
Bu arada 1 GBP : 2.4 TL civarında.. Fakar kredi kartı ekstreme baktığımda şunu görüyorum : banka önce GBP'yi dolara çeviriyor, sonra günün dolar kuru üzerinden TL'ye çevirerek o tutarı karttan çekiyor...Direk GBP-TL dönüşümü şeklinde değil yani..Bunu da hesaba katmak lazım..
Peki ben bu ilk alışverişime ne kadar ödedim? 21.24 GBP = 50 TL..!!!
Sadece 50 TL'ye iki adet Diesel parfüm sahibi oldum :)
ÖNEMLİ DİPNOT : Cheapsmells'e mail attığınız zaman KDV'yi kredi kartınıza iade ediyor.. Ben birkaç siparişi biriktirdim. Ve sonrasında mail yazdım. Tüm KDV'yi kredi kartıma iade ettiler :) Yazışmalar aşağıda..
Hello, I placed three orders from your website. I'm really happy with the products & services you provide.. On your FAQ parts it says : "What about VAT? All of our prices are inclusive of UK VAT where applicable. If you are eligible for a VAT refund please contact us, quoting your order number, on +44 (0) 1481 811188 or email info@cheapsmells.com."
Accordingly, I want my VAT prices to be returned to my credit card. Because I am not a UK citizen.. My order numbers are : 2306455 - 2331673 - 2431195 Thanks in advance for prompt reply. Regards, Kozmosim
------
Dear Kozmosim,
Thank you for your e-mail. I have issued you a VAT refund for the amount of £6.58 straight away. Pease note that it can take up to a week to show on your account and the refund is for all the order numbers that you have provided. Kind Regards Verity LoughlinCustomer Services Administratorwww.cheapsmells.com==========================Tel: 0044 1481 811199Fax: 0044 1481 730856==========================








Continue reading...

Estee Lauder Pure Pops


Strawberry'nin indirimi yüzünden ihtiyaç dışı yaptığım alışverişlerden biri daha..
Hayır yani, hayatımda krem far kullanmadım, hiç benlik değil..Ama ucuz görünce dayanamadım aldım..

Estee Lauder'in krem göz farı : Pure Pops #1 Golden Seduction.

Minicik bişi..7ml sadece...zaten o kadar yoğun ki, kibritin kahverengi kısmı kadar bi far almak yeterli oluyor her iki göz için..Sanki MAC'in pigmentlerini krem haline getirmişler gibi..Üstelik kalıcı da..

Fakat göz farı sürünce başıma en sık gelen felaket bunda da oluyor malesef..Gözümün kat çizgisi içerisine far doluyor ve çizgi halinde öylece duruyor orda..

Strawberry'nin web sayfasında rengi daha açık görünüyordu..ismi de golden seduction olunca baya altın rengi bişi bekliyordum açıkçası...Linki aşağıda..

http://tren.strawberrynet.com/makeup/estee-lauder/pure-pops-creme-eyeshadow-----01/80656/?#DETAIL

Ama elime bu koyu renk far geldi. Resmen bakır rengi..Ben de strawberry'e mail yazdım. Bana sanırım yanlış ürün gönderdiniz, ambalaj doğru ama içinden çıkan far başka renk dedim. Canım strawberry'im bana derhal ürünün yenisini gönderdiler..Hatta elimdeki farı iade etmemi kabul bile etmediler.. Sizde kalsın sorun değil dediler...Çok seviyorum onları ya :)

Sonra elime 3 gün içerisinde (süper hız) yeni paketim geldi. Bi açtım, içindeki ürün benimkinin aynısı...Sonra yazdım tekrar bana aynısını gönderdiniz diye..sanırım web sitenizdeki renk kartelasında sorun var dedim.. Onlar da hiç sorun değil, ikisi de sizde kalabilir dediler.. :) böyle bişey var mı ya?

ben de elimdeki ikinci farı anneme hediye ettim :) aynı evin içinde napıcaksak bunları..

neyse, böyle bi hikayesi var işte bunun. Sadece bir kere sürdüm, öyle duruyo far çekmecemde..Vakti gelir sürülür elbet..
Continue reading...

19 Mayıs 2009 Salı

Stila Eyeshadow Pan Duo


Stila ile tanışmam strawberry'nin hediye ürünleri sayesinde oldu.
Aslında Sephora'ya girdikçe görüyordum ürünleri, rengarenk cici cici duruyorlardı raflarda ama tenezzül edip de ilgilenmemiştim açıkçası. Ambalajları dandik görünmüştü gözüme..
Strawberry'den 25$ ve üzeri miktarda alışveriş yapınca ve yeni müşteri olarak sipariş verince stila'ya ait bir makyal malzemesi hediye olarak geliyor. Yeni müşteri olmak, yeni bir email adresi ile sipariş vermek anlamına geliyor. Ben de her Türk gibi her sipariş verişimde yeni email adresi yazıyorum :) Böylece her seferinde bu ücretsiz hediyelerden faydalanabiliyorum..
Fotoğraftaki ürün Stila Eye Shadow Pan Duo. Ürünleri şu linkten daha detaylı görebilirsiniz : http://tren.strawberrynet.com/makeup/stila/?LineId=11692#11692
Yoğun bir şekilde strawberry siparişi verdiğim dönemde (ki bu dönem %75 indirim yaptığı zamana denk geliyor, yani yaklaşık 1 ay öncesi..) sadece bu ikili göz farlarından hediye ediliyordu ve renk seçimi müşteriye bırakılıyordu... Bende toplam 3 tane oldu bu farlardan...İkisi fotoğrafta görünen renkler, üçüncüsü ofisimde kaldı, onun da resmini çeker yüklerim bir ara..
Renkler şöyle :
Soldaki - Seafoam (açık yeşil & koyu yeşil)
Sağdaki - Punaluu (turkuaz & simli siyah/kahverengi arası bişey)
Ofiste unuttuğum :p - Dragonfly (açık pembe & lila)
Fiyat : Sephora'da 38.5 TL, Strawberry'de 28 TL ama şu an 23 TL
Bunlar kutusuz olan gelen farlar. Yani MAC'in ya da Inglot'un sattığı, paletlere yerleştirilen yedek farlar gibi..
Dolayısıyla farı her seferinde kutudan çıkarıp sürmek sıkıntı olabiliyor.. Bunları düzgün şekilde yerleştirecek bir kap arıyordum. Hemen araştırmalara başladım. Sephora'nın web sitesinde bu göz farı için özel kutular gördüm. Linki burada : http://www.sephora.com/browse/product.jhtml?id=P202021&shouldPaginate=true&categoryId=3865
Sadece 2$'a satılıyorlar ve süperler...Palladium'daki Sephora'ya gittim, bu kapları sordum, Türkiye'ye gelmedi dediler...Hüsran içinde eve döndüm. Ama ne olur ne olmaz diye telefon numaramı mağazaya bırakmıştım, hani olur da getirirler vs diye.
Bu hafta içi aradılar. Meğer aslında mağazada benim istediğim far kabından varmış ama onlar depoda görmemişler...
Ben de bugün hemen tekrar gittim ve 3 tane far kabı aldımmm.. :) Türkiye satış fiyatı 6 TL sadece..
Kap çok güzel. İçi mıknatıslı (Inglot'unkiler gibi). Böylece bu ikili farlar çok sağlam bir şekilde kabın içine girebiliyor. Üstelik zevke göre farların yerini de değiştirebiliyorsunuz..Acaip kullanışlı..
Benim gibi strawberry sayesinde bu farlara sahip olan ve harıl harıl "nasıl muhafaza etsem" diye düşünenlere gururla duyurulur :)









Continue reading...

Dark Nails..


Koyu renk tırnaklar bu yaz da gözde olacak gibi..
2 senedir tüm kış siyah ojelerle gezdik..Pek etrafta görmesem de gri de favorilerden sanıyorum..
Soldaki oje Avon - warm black. Siyah, ama simsiyah değil...Sanki çok çok koyu bir mor gibi..Çok kalıcı olduğunu söyleyemem, Avon en nihayetinde..Ama renk güzel...

Sağdaki Dior - Steel Gray. Manikür salonlarına satılan professional usage bir ürün. Ama nasıl olduysa Sevil'den satın aldım. Fotoğrafta açık renk gibi çıkmış ama aslında füme...sedefli bir füme ve gayet hoş duruyor tırnakta..Üstelik fırçası çok uzun bu yüzden çok kolay sürülüyor..

Şimdiki hedefim ise Chanel No 461 Blue Satin. Çok koyu bir lacivert ve içinde simler var. İşyerimde bir arkadaşımda var, güneşte süper parlıyor..Umarım kısa sürede alırım, yazın lacivert lacivert gezmek istiyorum..

Continue reading...

Sun-In spreylerim



Daha önce de yazmıştım. Saçlarım çocukken sarıydı, büyüdükçe koyulaştı..Uzun bir süre papatya suyu ile açtım rengini, son 9-10 yıldır da Sun-In kullanıyorum...Açık kumral saçı olan ve saçını hiç boyatmamış olanlar kullanabilir..
Amerika'dan aldığım Sun-In spreylerimi paylaşmak istedim. Çünkü bunları Türkiye'de bulmak çoook zor..Ya gittigidiyor'da 60 lira civarında satıyorlar ya da muadili ürünler (Novocrin, Blonde Boost..vs) satılıyor..
Canım orijinal Sun-In'lerim yanyana süper durmuyorlar mııı? :)
Walgreens'te sadece 5.99$... :)
Continue reading...

Tırnak Oyuncaklarıııı :)



Bunlar evde birşey izlerken beni oyalayan tırnak oyuncaklarımdan birkaçı..
Evde mutlaka elimde ya bir krem, ya tırnak pensi, ya da bunlar oluyor..Boş duramıyorum..kokoş ruh işte :)
Soldaki ürün Lancome Nail Growth Oil. Mis gibi gül kokan hafif bir yağ bu. Fırçası yok, minik plastik spatula gibi bi aparatı var içinde. Tırnak etlerine sürülüp masaj yapılıyor. Genelde gece yatmadan evvel sürüyorum, sabah tırnak etlerim yumuşacık ve pürüzsüz bir şekilde uyanıyorum..Süper bişi...Seneleeer seneler evvel Londra'dan almıştım (2002 falandı herhalde..) Kaça aldım hatırlamıyorum.
Ortadaki Nina Ricci'nin Top and Base Coat'u. Bunu kendim almadım, bi arkadaşım vermişti çünkü şişesine bayıldım..Top gibi :) Küçük göründüğüne bakmayın, içinde upppuzun bi fırçası var bu yüzden çok kolay sürülüyor. Bi özelliği yok. Bildiğin base..Gidip flormar'dan da alınsa olur kanımca..
Sağdaki de Sally Hansen'ın Nail Growth Activator'ı. Güya tırnak diplerine sürmek için üretilmiş, tırnak uzatıyo. Ama içindeki oje değil, su gibi birşey. Ben bunu oje kurutucu olarak sürüyorum. Kelalaka değil mi? :) Tesadüfen keşfettim, işe yarıyor.. :)
Continue reading...

Stila Petal Infusions nemlendirici


Bu nemlendiriciyi strawberry %75 indirim yaptığı dönemde aldım. Çünkü çok ucuzdu (12.5TL)
Normal satış fiyatı yine strawberry'de 47 TL.
Yağlı ciltler için. Gerçi cildim normal-kuru arası ama neden aldım bilmiyorum...Stila'nın makyaj malzemeleri çok iyi..acaip memnunum...Bu da güzel çıkar diye düşündüm ama nafile...
Hiç ama hiç memnun kalmadım. Cilde sürdükten sonra kalıp gibi yapıyor. Ağzımı yüzümü hareket ettirdiğim zaman cildim geriliyor. Üstelik kokusu da hiç güzel değil, auto-brozant kremler gibi kokuyor..
Şu an itibariyle strawberry'nin yaptığı kampanyada 1+1 39.5TL'ye satılıyor...Yani iki adet ürüne sadece 39.5 lira ödüyorsunuz..
Ama kesinlikle tavsiye etmiyorum...Hiç beğenmedim...Acilen Clinique DDML siparişi vermem lazım..Bunu da her zamanki gibi birine hediye edicem herhalde..Bakalım..

Continue reading...

17 Mayıs 2009 Pazar

Butter me all over..


A-ha...bu bölüm çok eğlenceli...
Mis kokan iki ürün, iki iddialı ürün kapışacak..
Malum, senelerdir kullandığımız vücut kremi, vücut losyonu, vücut sütünün yerini son zamanlarda body butter'lar aldı...Nedir bu body butter? Daha yağlı, daha yoğun kremler.. Seviyor muyuz? Ben şahsen bayılıyorum! Çünkü cildim çok kuru ve anca bunlarla nemlendirebiliyorum..

Body Butter deyince akla gelen ilk isim haliyle The Body Shop. Renk renk minimal plastik kutular içinde nefis kokularla satılıyor ürünleri. Favorim coconut. Bir ara Brazil Nut'ı kullanmıştım, o da epey güzeldi. Brazil nut'da karamelize bir koku var. Coconut ise hindistan cevizi ile yoğurt karışımı kokuyor resmen..

Özellikle coconut duş kreminden sonra sürüldüğünde kokusu çok kalıcı. Cilde sürünce cil pırıl pırıl parlıyor. Yağlı, ama vıcık vıcık değil. Çok güzel nemlendiriyor. Sadece çok sert, çok yoğun bir yapısı olması rahatsız edici olabiliyor kimi zaman. Not olarak ekliyim, sıcak havalarda bu krem daha yumuşak hale gelebiliyor. Hatta bir keresinde plaj çantamda kalmış, güneşin altında kakao yağı gibi erimişti..

Ve diğer ürün, Victoria's Secret Vanilla Lace Body Butter... Garden Collection serisinden. Pırıltılı bir kapağı var. Kocaman, bitmesi mümkün değil gibi görünüyor.. 2008 Kasım ayında Amerika'dan aldım. Garden Collection serisinden 6 ürün 25$ idi... (Normalde VS internet sayfasında 5 ürün 25$ olarak satılıyor, ama mağazaya gidince öyle değil. Çok daha avantajlı fiyatlar var..)

Ürün nefis kokuyor. Kullanmak için yazı bekledim açıkçası, güneşlenme sonrasında bol bol sürüp tadını çıkarmak istiyorum. Nemlendirmesi gayet güzel. fakat dokusu Body Shop'tan çok daha farklı. Daha çok mousse gibi...Köpük gibi....Yumuşak köpükümsü (bu nasıl bir kelimeyse..) bir dokusu var...Sürümü daha kolay...Parmakla kremi almak daha kolay... ve sürüldüğü yeri hakikaten yumuşacık yapıyor...

Kalıcılık bakımından The Body Shop daha başarılı sanırsam...Henüz uzun vadeli bir test yapmadım ikisi arasında...Ama ilk izlenimler The Body Shop'un daha başarılı bir krem olduğunu gösteriyor. Victoria's Secret da tuvalet masamda ışıl ışıl parlamaya devam ediyor..






Continue reading...

Lipsss Lipppsss Lipppsssss




Efenimmm bunlar benim çanta cicilerim. Yani, makyaj malzemelerimin arasında durmayan, çok profesyonel olmayan, ama cicili bicili hoş kokulu dudak oyuncaklarım.
OK, artık her bayanın çantasında bir lip-gloss, lip-butter, lip-bişeysi var...Ama iddia ediyorum, hepsini denedim, bunlar en iyileri..
Sol üstteki rengarenk paletten başlayalım. Bu Clarins'in dudak parlatıcısı paleti. Çoook şeker bişey, çocukken kullandığımız yapma makyaj setlerine benziyor.. İçinde 12 farklı renkte minnacık dudak parlatıcısı var. Hepsi parlatıcı, hiçbiri yoğun kıvamlı ruj değil. İçinden ayrıca minik bir dudak fırçası çıkıyor. Kolay uygulama için. Ben bunu çoğunlukla çantamda tutuyorum. Çünkü sürmesi çok keyifli :) Özellikle mavi olan parlatıcı süper bişey. İlk başta çok garipsemiştim, sonradan farkettim ki dişlerimi daha beyaz gösteriyor..
Geçen gün Akmerkez Golden Rose corner'a uğradım, düz beyaz renkli far almak için (düz beyaz farı gözaltlarıma sürüyorum). aaaa bir baktım benim cici clarins paletimin aynısını yapmışlar..!! Ambalajından minik fırçasına kadar tıpatıp aynısı.. İçime oturdu :) Ama renklerini inceledim, kesinlikle benimki gibi değil. İçinde yoğun kıvamlı rujlar vardı, ve renk seçeneği bu kadar fazla değildi. Ben bunu free shop'tan 20EUR ödeyerek aldım. Parfümerilerde bulunacağını sanmıyorum çünkü travel@clarins adlı özel seyahat serisi ürünü.
Sağ üstteki klasik lip butter. Coconut aşığı biri olarak bunu resmen yiyiyorum :) Bitirdiğim 3. lip butter sanırsam...Fiyatı 20 TL civarındaydı..
Sol alttaki lip gloss birçok okuyucu için ilginç gelecek biliyorum. Çünkü markası ZARA. Evet, aslında ZARA'nın makyaj malzemeleri de var...Ama senelerdir beklememe rağmen inatla Türkiye'ye getirmiyorlar..Ben bunu 3 sene önce Londra'dan aldım.. Çok da ucuzdu..
Bildiğiniz lip gloss, yapış yapış biraz, boool booool parlıyo sürünce (bir arkadaşım bu tür ürünleri sürenlere "makarna yemiş gibi" der...şimdi askerde...kulakları çınlasın..)
Tek güzel yanı şu kiiiii, kokusu olağanüstü...Bu bubblegum rengi. Çok uçuk bir pembe, ve adından da anlaşılacağı gibi sakız aromalı..Muhteşem kokuyo ya, mmmmmm..
Ve en son ürün (pembe yuvarlak kutu) Agatha ruiz de la prada'nın lip balm'ı. Kiraz kokuyo, Nivea Chery gibi. Agatha ruiz de la prada aslında çok ünlü bir kıyafet tasarımcısı. Bu lip balm'ın ambalajı gibi, şeker gibi uçuk kaçık tasarımları var (biraz Betsey Johnson gibi diyebiliriz..)
Bir özelliği var mı bunun? Hayır yok. The Body Shop'un Born Lippy'lerine benziyo. Nereden aldım? Viyana havaalnındaki free shop'tan 5 EUR'ya aldım. Madem bir özelliği yok neden aldım? Kutusu çok şekerdi, makyaj malzemelerim arasında cici durur dedim..Hasta ruh işte...Yapacak bişiy yok :)
Continue reading...

Dior Addict vs Dior Addict 2




Parfüm deyince aklıma ilk Dior geliyor.. (İstanbul'da çekilen Audrey'li Chanel No5 reklam filmi hariç..şahane değil mi?ben bayıldım..neyse)
Dior'un hemen hemen tüm parfümlerini kullandım...
Bir defa bir Hypnotic Poison gerçeği var ki, Lise 2'den beri tuvalet masamda yeri daimidir..Dönem dönem parfümlerim değişse de o parfüm hep sabittir..
Sonra Pure Poison..Geçen yaz sürekli onu kullanmıştım, şimdi bir başkasında koklayınca direk geçen yazı hatırlıyorum.
Miss Dior Cherie..Çooook severek kullandığım bir kokuydu..Şimdi de çok sevdiğim bir arkadaşım kullanıyor..
Bir de Forever and Ever diye pembe şişeli bir parfüm çıkarmışlardı bir ara, free shop'ta test etmiştim. Gül ağırlıklı şeker bir kokuydu..Türkiye'ye geldi mi bilmiyorum..
Bu seferki kıyaslama Dior Addict ve Dior Addict 2 arasında.. :)
Dior addict (lacivert şişe) tam bir kış kokusu. Hypnotic Poison gibi ağır bir koku (ağır koku sevdiğimi söylemiş miydim? Parfüm dediğin baş döndürücü olacak, ağır olacak, yürüdüğün zaman arkandan baktıracak..kanımca.. :))
O kadar beğenildi, o kadar çok sattı ki, bu isme özel makyaj malzemeleri bile üretti Dior..Hatta fotoğraftaki Dior Addict 20ml, yanında Addict lip gloss ile beraber satılıyordu free shop'ta..ben de hemen kaptım tabi..resmen kendi içinde bir marka yaratmış oldu yani..
Sonra yaz geldi ve Dior Addict 2 çıktı piyasaya...Şişe aynı, sadece renk pembe..Daha şeffaf daha hafif ama yine çarpıcı bir koku...Dior Addict kadar ağır değil, ama son derece kalıcı ve farklı bir kokusu var..
Fiyatlara gelirsek :
Dior Addict (100ml) : 237 TL (Sevil)
Dior Addict 2 (100ml) : 206 TL (Sevil)
Peki ben hangisini daha çok beğendim? Dior Addict 2'yi çok kullandım. Ama nasıl desem, çok da özel bir koku değildi benim için..Mesela sinemaya gitmek için evden çıkacaksam bir-iki defa püskürttüm heryerime..O kadar...Benim parfümlerle olan ilişkim biraz enteresan...Parfüme verdiğim değer, nereye giderken sürdüğümle alakalı oluyor çoğu zaman...Bu yüzden Dior Addict 2 benim için sinemaya / alışverişe giderken sürme parfümü :)
Velhasıl, Dior Addict'in bir karakteri var benim gözümde... Çook farklı, çok çarpıcı bir parfüm. Sınıflandırmak gerekirse Dior Addict sevgili ile geçirilecek bir akşamdan önce sürülecek bir parfüm. :) Karşımdakinin etkilenmesi umrumda değil, ama ben bunu sürdüğümde kendimi muhteşem hissediyorum..
And the oscar goes tooo Dior Addict (the original..)
Continue reading...

Dudak Kalemleri..





Dudak kalemi çok kullanmam..ama nedense zırt pırt satın alırım :) zevk işte..
Mümkün olduğunca nude renkleri tercih etmeye çalışıyorum. Parlatıcıdan önce hafifçe sürmek hoş durabiliyor..
Resimde görünen kalemleri bileğimin iç kısmına sürdüm. Renkerin daha net anlaşılmasını sağlasın diye..
Neyse, gelelim ürünlere :
CHANEL Precision Lip Liner - Natural
Çook yumuşak ve kaliteli bir kalem. En güzel özelliği ucunda bir dudak fırçası olması..Böylece kalemi sürdükten sonra fırça yardımıyla rengi dudakta yayabiliyoruz ve keskin bir görünüm olmuyor..Chanel'in web sitesinde satış fiyatı 28$. Renk gerçekten doğal, benim tenimde güzel duruyor (ki gayet açık tenliyim..)
VERSACE Comfort Lip Pencil - V 2007
Bu kalemi satın aldığımda kalemtraşını da hediye etmişlerdi. Almanya'dan almıştım, sadece 9EUR ödemiştim (geçen sene), sanırım bir promosyon dönemine denk geldim. An itibariyle strawberry'de bile satış fiyatı 35 TL. Bu kalemin rengi bira koyu ama içlerinde en yumuşak olanı da bu. Çok kolay sürülüyor, resmen kayıyor dudakta.
GUERLAIN Lip Liner Pencil - Nougatine No8
Guerlain ürünlerinin kalitesi tartışılmaz. Bu kalem de son derece yumuşak, sürümü kolay bir kalem..Rengi epey koyu çıkmış ama aslında dudakta böyle durmuyor..Fiyatı Altuğ parfümeri'de 65 TL civarındaydı..Normalde bi dudak kalemine bu kadar para vermem..ben de şaşırdım :) Uzun zaman önce satın almıştım, zaten ambalajı da değişmiş...
PASTEL Dudak Kalemi - No:1
Tek yerli kalemim. Rengi güzel, çok açık ve çok doğal. Ama sürümü tam bir facia..Sorry yani, Çok sert..sürerken canım yanıyor resmen..Ucuz da bişey, maksimum 4-5 TL'dir..
SONUÇ : Yumuşaklık ve sürüm kolaylığı bakımından VERSACE bu yarışı alır..Ama CHANEL'in fırçası da pratiklik sağlıyor, yabana atmamak lazım..
Continue reading...

6 Mayıs 2009 Çarşamba

Guerlain vs. Stila




İşte kıran kırana bir mücadele :)
Malum yaz geliyor, bronzlaştırıcı pudralar yine gözde..
Senelerdir kullandığım gözbebeğim Guerlain terracota'yı bu sene aldattım. Gittim Stila sun highlighter satın aldım. Aramızdaki ilişkiyi bozmak gibi bir niyetim yoktu ama Strawberry'nin %75 indiriminde bu ürünün 12.5TL olduğunu görünce dayanamadım "add to cart" dedim..Aslında iyi ki de demişim :)
Şimdi efendim, Guerlain'in kalitesi tartışılmaz.. Özellikle benim kullandığım bu yukarıdaki ürün (Terracota Light Brunettes 02) gerçekten çok hafif ve doğal bir bronzluk veriyor.. Ve nasıl oluyorsa tam 2 yıldır kullanmama rağmen bitmiyor..
Ama; çevremde gördüğüm tüm terracota sahiplerinin yaşadığı sorun bende de var.. Terracota belli bir süre sonra taşlaşıyor. Yani, o kadar sert bir hale geliyor ki, fırça üzerine değse de ürün fırçaya gelmiyor. Birkaç kez jiletle hafifçe kazıdım, düzeldi, ama sonrasında yine..
Gelgelelim Stila'nın bronzlaştırıcı pudrasında bu sorun yok. Çook yumuşak, bir fırça darbesi ile bol miktarda ürün fırçaya geliyor. Terracota ile kıyaslandığında daha çok ışıltı içeriyor. Hatta geçen gece kollarıma, göğüs bölgeme ve omuzlarıma bile uyguladım. Verdiği renk hafif, badana yapılmış gibi bir turuncu değil. Gayet cici bence..
Peki bu yarışı kim kazanıyor..?
Renk bakımından : Guerlain Terracota
Doku bakımından : Stila Sun Highlighter
FİYATLAR:
Guerlain Terracota : Strawberry'de 69.50 TL (Sevil'de 119 TL)
Stila Sun Highlighter : Strawberry'de 44 TL (Sephora'da 58TL)

Continue reading...

Red Red Red






Kırmızı Ruj... Her zaman en asil, en seksi, en pratik güzellik ürünü kanımca..
Detaylı makyaj yapmaya vaktim olmadığında rimel ve kırmızı ruj sürüp geceye hazır olabiliyorum anında..
Benim için önemli bir detay..Piyasadaki hemen hemen tüm markaların renk yelpazesinde kırmızı ruj var. Kimisi çok solgun, kimisi çok cart, kimisi kalıcı değil, kimisi çok sert..
Yine seneler süren denemelerimin ardından son kararı verdiğim ürünü paylaşmak istiyorum..
Chanel Premier Rouge - First Red (Coco Chanel'in 1924'te piyasaya sürdüğü ilk kırmızı bu..)
2003'de renk bozulmadan yeniden satışa çıkartıldı, e iyi de oldu..
Hem kalıcı, hem renk tonu çok iyi, hem de sürümü kolay..
Satın aldığımda bana "limited edition" olduğu söylenmişti..Hakikaten de, şimdi bakıyorum birçok sitede / mağazada bulunmuyor bu renk..Bulan olursa bana da haber verebilir mi lütfen?
Üstüne de Lancome Juicy Wear Top Coat sürünce muhteşem duruyor. Bu juicy tube diğerlerinden farklı. Parlatma özelliğinin yanısıra çok etkili bir sabitleyici. Çok memnunum..
Aşağıda da bizzat kendi dudaklarım üzerinde görünümü var.. :)


Continue reading...

Saçlarımm..canımm saçlarımmm.. :)




Saçlarım en kıymetli hazinem.. Kendimi bildim bileli aynı model, aynı renk ve aynı uzunluktalar..
Şu yaşıma kadar saçlarımı bir kez bile boyatmadım..Böylece hala sağlıklı bir şekilde uzayabiliyorlar..Çocukken sarıydı saçlarım, büyüdükçe koyulaştılar, ama hala kopkoyu değil, açık kumral..

Yukarıdaki resim 2 hafta kadar önce çekildi, saçlarım böyle yani :)

Peki bu rengi nasıl elde ediyorum? Hemen açıkliyim : Sun-In..!!

Sun-In Amerika'da satılan bir saç rengi açıcı sprey. Walgreens gibi drugstore'larda kolaylıkla bulunabiliyor. (http://www.sun-in.com/)

Bu spreyi saça sıkıyorsunuz, güzelce tarıyorsunuz ve güneşin altında duruyorsunuz (anneannelerimizin papatya suyu gibi). Birkaç dakika içerisinde saç yukarıdaki rengi alıyor..

Kışın yapmak isterseniz de aynı işlemi fön makinesi ile tekrarlıyorsunuz..Çok kolay..Çok pratik..

Bu tür spreyleri kullanacak kişilerin saçlarının hiç boyanmamış olması gerekiyor. Koyu renk saçlarda ise kızıl tonlar elde ediliyor..Aman diyorum..Deneyen arkadaşlarım var, sonuç facia..

Eğer saçlarınız benimki gibi açık kumralsa, ve hiç boyatmadıysanız mutlaka deneyin.

Türkiye'de Sun-In bulmak şu an için mümkün değil. Ancak muadili ürünler mevcut. Yukarıdaki resimde Sun-In yanında görünen ürün NOVOCRIN bunlardan biri. Sun-In'lerim bittiğinde bunu kullanıyorum. Kadıköy'deki parfümeri depolarında 19.95 TL'ye satılıyor..Sun-In kadar güzel değil elbette, ama idare eder..

Bu arada, en son Amerika'dan 4 şişe Sun-In aldım. Bir tanesini açtım, kullanıyorum. Diğer 3 şişe olduğu gibi duruyor. Sanırım hepsini kullanacak vaktim olmayacak..Bugün gittigidiyor'da 56TL'ye satıldığını gördüm. İlgilenenler olursa daha uygun bir fiyata satabilirim. :)


Continue reading...

Favorite Three..



İşte favori temizleyicilerim..
1-Lancome Bi-Facil
2-Clinique Take the Day Off Cleansing Milk
3-Lancome Clarifying Toner
1-Bi-Facil için fazla söze gerek yok....Ne çıktıysa aldım, ne istediysem denedim...Ben Bi-Facil gibisini göremedim. Böyle bir temizlik hissi olamaz..Bitirdiğim 8. şişe falan herhalde..Kesinlikle 10 numara..(free shop fiyatı Aralık 2008'de 20 EUR idi)
Clinique Take the Day Off ile tanışmam biraz tesadüfi oldu..Normalde Avrupa içi aktarmalı uçuşlarda 100ml üzerinde sıvı taşınamayacağını biliyordum. Fakat Almanya'da direk uçuşlarda da bu kural uygulanıyormuş. Gestapolar Lancome temizleme sütümü ve birkaç makyaj malzememi daha alıp çaattt diye çöpe attılar gözümün önünde.. Peki ben n'aptım? İstanbul'a varır varmaz free shop'tan kendime bu Clinique sütü aldım. :) İyi ki de almışım, Lancome'un sütünden çok daha başarılı. Daha iyi temizliyor ve nemlendiriyor..(free shop fiyatı Aralık 2008'de 19.5 EUR idi)
Lancome Clarifying Toner güzel bir tonik. Çok sert değil. Bundan önce Clinique #2 kullanırdım. OK çok güzeldi ama çok da sertti, cildimi yakıyordu.. Bu tonik daha yumuşak, kokusu da çok güzel..(Bunu Sevil'den almıştım-o zamanlar internetten alışverişi henüz keşfetmediğim zamanlardı :p)
Continue reading...

2 Mayıs 2009 Cumartesi

Gap Parfümler..


Gap uzun süredir Türkiye'de..


Ve gördüğüm kadarıyla gerçekten çok benimsendi, çok sevildi..


Pantolon kalıplarını beğeniyorum. Uzun süredir severek giydiğim bir pantolonum var mesela..


Bazı penyeleri de gerçekten çok kaliteli oluyor..


Ama insanların kocaman GAP yazan giysilerle etrafta dolaşmasına bir anlam veremiyorum. GAP bana "Güneydoğu Anadolu Projesi" veya "Gay And Proud" terimlerini hatırlatıyor..Sorry yani :)


Amma ve lakin, bazı vücut ürünleri gerçekten başarılı...Çok kısa bir süre önce kozmetik ürünlerini de Türkiye'ye getirmeye başladılar. Favorilerim aşağıda :

1- GAP Body Sunny Side Body Mist



Bu dev bir body mist. Ben bu iki parfümü de Amerika'dan almıştım. 2008 Aralık ayında bu ürüne sadece 3,5$ ödedim.. Normalde 16,5$ fiyatı var, ama Dallas'ta tesadüfen bulduğum GAP Outlet'te (Grapevine Mills Mall) sadece 3,5 dolara satılıyordu. Hemen kaptım tabi :)

Böyle meyveli, hafif, Clinique Happy tadında bir kokusu var. Evimde oturma odasında duruyor. Arada bir gelip geçerken sıkıyorum. Kokusu pek de kalıcı değil, ama olsun, şişenin güzelliği yeter :)

GAP'in web sitesinde satış fiyatı 16,5$. TR fiyatını bilmiyorum.


2- GAP Coconut Tuberose Eau de Toilette


İşte yine coconut.. Bu da GAP'in Eau de Toilette'lerinden biri. Bence en güzeli. Bunu da aynı outlet'ten 4,5$'a satın aldım. Şaka gibi ama Türkiye'deki satış fiyatı 79TL. GAP web sitesinde ise 28$'a satılıyor. 28$'lık bir parfümü ben nasıl 4.5$'a aldım hala anlayabilmiş değilim.

Kokusu ağırlıklı olarak yasemin içeriyor sanırım. Ben şahsen Marc Jacobs'ın BLUSH isimli parfümüne çok benzettim. Resmen aynı kokuyorlar..

Bütün kış başka parfümler kullanmaktan buna henüz sıra gelmemişti. Sanırım yazın ana parfümüm bu olacak.
Continue reading...

En iyi Peeling'ler..


İlk yazımın peeling'lerle ilgili olmasını istedim..
Güzelliğine meraklı biri olarak peeling kremler vazgeçilmezim. Çok araştırdım, çok ürün denedim.. Sonuçları paylaşmak istedim..

Bence en iyi peeling'ler :
1-Clarins - Gommage Tonic Corps
2-Victoria's Secret - Bare Bronze Body Scrub
3-Victoria's Secret - Garden Collection Body Scrub (artık üretilmiyor malesef..)
4-The Body Shop - Coconut Body Scrub
5-Loreal - Exfotonic Exfoliator
1- Clarins - Gommage Tonic Corps





































Bu ürün kullandıklarım arasında kesinlikle en iyisi...

Çok iri tanecikleri var ve suda kesinlikle eriyip yok olmuyor. Özellikle kuru cilde uygulamanızı tavsiye ederim, sonuç gerçekten inanılmaz..

İçerisinde bitkisel yağlar var, kokusundan da anlaşılıyor. Ve ölü derileri yoketmenin yanısıra cildi gerçekten çok güzel nemlendiriyor..
Fotoğrafta görülen ürün profesyonel kullanım için olan versiyonu. Strawberrynet'te %50 indirime girdiğinde satın almıştım. (Strawberry zaten ayrı bir başlık konusu, onun da üzerinden ayrıca geçeceğiz..) Bu versiyonu tam 500 gr (yarım kilo!) ve yanında turuncu spatulası ile beraber geliyor..O kadar büyük ki, evime gelen arkadaşlarıma minik kaplar içerisinde hediye etmeme rağmen bitmiyor :)

Piyasada satılan hali ise aşağıdaki gibi :












Altuğ Kozmetik'te 97 TL'ye satılıyor. Ancak bu versiyon 200 gr. İçeriği aynı.

2-Victoria's Secret Bare Bronze Body Scrub




















Victoria's Secret'ın Bare Bronze serisinin peeling'i. Bunu Amerika'dan almıştım. Hindistan cevizi delisi olduğum için ilk kokladığımda vuruldum çünkü buram buram hindistan cevizi kokuyor..

Yaklaşık 200 gr. Ben 16$ ödedim. İçerisindeki tanecikler çok çok sert değil, ancak kokusu ve kreminin hafif formülü sayesinde duşta bunu kullanmak inanılmaz keyifli oluyor..Üstelik kokusu çok kalıcı, neredeyse tüm gün burnuma geliyor..


3-Victoria's Secret Garden Collection Scrub
























Yine Victoria's Secret'a ait başka bir scrub. Birçok ürünü olan Garden Collection serisinin peeling'leri inanılmaz başarılı.. Ama nedense üretimi durdurdular.. Garden Collection serisinde artık scrub olmayacak... Ben favori kokum olan Strawberries&Champagne'i kullanıyorum. Yine iri tanecikli, suda erimeyen bir scrub. Kokusu her VS ürünü gibi çok kalıcı. 200 gr. Ben 5$ ödemiştim geçen sene. Keşke birkaç tane daha alsaymışım.

4- The Body Shop - Coconut Body Scrub






























İşte yine coconut.. Body Shop'un Body Butter'ları zaten meşhur..

Coconut favori kokum. Ben duş jeli + scrub + body butter üçlüsünden oluşan set sayesinde bu peeling ile tanıştım. Kokusu nefis, insanın yiyesi geliyor. Büyük olanın fiyatı Türkiye'de 30 TL idi en son.

Tanecikleri çok iri değil. Açıkçası diğerleri ile kıyaslandığında çok etkili bir peeling olduğunu da söyleyemem.. Ama o kokusu...aaahh coconut :

5- Loreal Exfotonic Exfoliator

Geçen sene kullanıp bitirdiğim bir peeling. Yeşil tüp versiyonunu kullanmıştım. Güzel, enerji veren bir kokusu var. Peeling özelliği ve tanecikleri gayet başarılı. Vücuda detox yapılmış bir his veriyor. Bu ürünü eczanelerde hatta marketlerde bile bulmak mümkün.. Fiyatı 20 TL civarında..

Continue reading...

Ben geldimm.!


Herkese selam..
Uzun zamandır bu blog'u açmak istiyordum, bugüne kısmetmiş..
Blog'un ana konusu adından da anlaşılacağı üzre, kozmetik ürünler olacak.
Umarım hep beraber eğleniriz. :)
Continue reading...
Related Posts with Thumbnails
 

! Kozmosim.. ! Copyright © 2009 Cosmetic Girl Designed by Ipietoon | In Collaboration with FIFA
Girl Illustration Copyrighted to Dapino Colada