6 Mayıs 2009 Çarşamba

Saçlarımm..canımm saçlarımmm.. :)




Saçlarım en kıymetli hazinem.. Kendimi bildim bileli aynı model, aynı renk ve aynı uzunluktalar..
Şu yaşıma kadar saçlarımı bir kez bile boyatmadım..Böylece hala sağlıklı bir şekilde uzayabiliyorlar..Çocukken sarıydı saçlarım, büyüdükçe koyulaştılar, ama hala kopkoyu değil, açık kumral..

Yukarıdaki resim 2 hafta kadar önce çekildi, saçlarım böyle yani :)

Peki bu rengi nasıl elde ediyorum? Hemen açıkliyim : Sun-In..!!

Sun-In Amerika'da satılan bir saç rengi açıcı sprey. Walgreens gibi drugstore'larda kolaylıkla bulunabiliyor. (http://www.sun-in.com/)

Bu spreyi saça sıkıyorsunuz, güzelce tarıyorsunuz ve güneşin altında duruyorsunuz (anneannelerimizin papatya suyu gibi). Birkaç dakika içerisinde saç yukarıdaki rengi alıyor..

Kışın yapmak isterseniz de aynı işlemi fön makinesi ile tekrarlıyorsunuz..Çok kolay..Çok pratik..

Bu tür spreyleri kullanacak kişilerin saçlarının hiç boyanmamış olması gerekiyor. Koyu renk saçlarda ise kızıl tonlar elde ediliyor..Aman diyorum..Deneyen arkadaşlarım var, sonuç facia..

Eğer saçlarınız benimki gibi açık kumralsa, ve hiç boyatmadıysanız mutlaka deneyin.

Türkiye'de Sun-In bulmak şu an için mümkün değil. Ancak muadili ürünler mevcut. Yukarıdaki resimde Sun-In yanında görünen ürün NOVOCRIN bunlardan biri. Sun-In'lerim bittiğinde bunu kullanıyorum. Kadıköy'deki parfümeri depolarında 19.95 TL'ye satılıyor..Sun-In kadar güzel değil elbette, ama idare eder..

Bu arada, en son Amerika'dan 4 şişe Sun-In aldım. Bir tanesini açtım, kullanıyorum. Diğer 3 şişe olduğu gibi duruyor. Sanırım hepsini kullanacak vaktim olmayacak..Bugün gittigidiyor'da 56TL'ye satıldığını gördüm. İlgilenenler olursa daha uygun bir fiyata satabilirim. :)


10 comments:

Deli Aşına Kendi Gönenirmiş on 1 Aralık 2009 15:02 dedi ki...

neden boyatmayıp bu işlemi yapıyorsun? daha az zararlı falan mı, daha mı doğal, içinde besleyici falan mı var, daha ekonomik diye mi, kuaförlere güvenmediğin için mi, merak ettim..

Sim on 1 Aralık 2009 21:39 dedi ki...

Seda'cığım,

İlk olarak, çok daha naturel bir renk elde ediyorum..
Kuaförler aksini iddia edip dursa da evet bence daha zararsız.. 26 yaşındayım, saçlarımı hiç boyatmadığım için hala yumuşacıklar..
İleride beyazlarım artınca (artınca diyorum çünkü var malesef..) boyatmak zorunda kalacağım zaten, mümkün olduğu kadar erteliyorum.. Boyatmak zorunda kalınca güveneceğim kuaför bulmam çok zor olacak.. Renk konusunda takıntılıyım çünkü :)

Vespa GirL Make Up on 23 Aralık 2009 00:06 dedi ki...

Bu kadar açabildiğini bilmiyordum rengi. Bende 1 şişe kullandım ama bu kadar açmadı yinede herkes çok beğeniyordu saç rengimi...

//SECHHILL\\ on 28 Şubat 2010 14:12 dedi ki...

9 yaşında falandım bir arkdşm kullanıyordu annesi tabi kullandırıyordu. bebek saçı gibi oluyor gerçekten fotoda da görülüyor zaten.

Sim on 1 Mart 2010 23:51 dedi ki...

Evet, ben de 9-10 yaşlarında papatya suyu kullanıyordum sonra buna geçtim.. Yaş itibariyle bebek saçı hali biraz gidiyo ama, yine de boyatanlara kıyasla baya sağlıklı..

Adsız dedi ki...

ama bu ton çok sahte bi sarı yani altın sarısı gibi. artı bu ürünlerde saçı sertleştrio öle yumaşacık olmuyo hele de sık sık kullanıosan yani azıcık araştırırsanız zaten bunu yazan birsürü kişi görürsünüz tabi ben normal bi saçtan bahsediyorum. Bu ürün Türkiye de de satılıo daha bugün ankara cepada gördüm 35 e filandı.

Sim on 16 Mart 2010 13:39 dedi ki...

Adsız : yok yahu, aksine çook doğal. Fotoğrafta biraz yapay durmuş ama alakası yok. Çok da yumuşaklar, boyatan arkadaşlarımla kıyaslayınca kat be kat daha sağlıklı saçlarım..

tuturella dedi ki...

yukarıdaki adsız coşmuş kıskanmaktan sanki :)))))

Adsız dedi ki...

canm ben bunlardan almak istiyorum seninle nasıl irtibata geçebilirm??

Sim on 14 Eylül 2010 09:09 dedi ki...

malesef, hepsini kullandım bitti :)

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails
 

! Kozmosim.. ! Copyright © 2009 Cosmetic Girl Designed by Ipietoon | In Collaboration with FIFA
Girl Illustration Copyrighted to Dapino Colada