17 Mayıs 2009 Pazar

Butter me all over..


A-ha...bu bölüm çok eğlenceli...
Mis kokan iki ürün, iki iddialı ürün kapışacak..
Malum, senelerdir kullandığımız vücut kremi, vücut losyonu, vücut sütünün yerini son zamanlarda body butter'lar aldı...Nedir bu body butter? Daha yağlı, daha yoğun kremler.. Seviyor muyuz? Ben şahsen bayılıyorum! Çünkü cildim çok kuru ve anca bunlarla nemlendirebiliyorum..

Body Butter deyince akla gelen ilk isim haliyle The Body Shop. Renk renk minimal plastik kutular içinde nefis kokularla satılıyor ürünleri. Favorim coconut. Bir ara Brazil Nut'ı kullanmıştım, o da epey güzeldi. Brazil nut'da karamelize bir koku var. Coconut ise hindistan cevizi ile yoğurt karışımı kokuyor resmen..

Özellikle coconut duş kreminden sonra sürüldüğünde kokusu çok kalıcı. Cilde sürünce cil pırıl pırıl parlıyor. Yağlı, ama vıcık vıcık değil. Çok güzel nemlendiriyor. Sadece çok sert, çok yoğun bir yapısı olması rahatsız edici olabiliyor kimi zaman. Not olarak ekliyim, sıcak havalarda bu krem daha yumuşak hale gelebiliyor. Hatta bir keresinde plaj çantamda kalmış, güneşin altında kakao yağı gibi erimişti..

Ve diğer ürün, Victoria's Secret Vanilla Lace Body Butter... Garden Collection serisinden. Pırıltılı bir kapağı var. Kocaman, bitmesi mümkün değil gibi görünüyor.. 2008 Kasım ayında Amerika'dan aldım. Garden Collection serisinden 6 ürün 25$ idi... (Normalde VS internet sayfasında 5 ürün 25$ olarak satılıyor, ama mağazaya gidince öyle değil. Çok daha avantajlı fiyatlar var..)

Ürün nefis kokuyor. Kullanmak için yazı bekledim açıkçası, güneşlenme sonrasında bol bol sürüp tadını çıkarmak istiyorum. Nemlendirmesi gayet güzel. fakat dokusu Body Shop'tan çok daha farklı. Daha çok mousse gibi...Köpük gibi....Yumuşak köpükümsü (bu nasıl bir kelimeyse..) bir dokusu var...Sürümü daha kolay...Parmakla kremi almak daha kolay... ve sürüldüğü yeri hakikaten yumuşacık yapıyor...

Kalıcılık bakımından The Body Shop daha başarılı sanırsam...Henüz uzun vadeli bir test yapmadım ikisi arasında...Ama ilk izlenimler The Body Shop'un daha başarılı bir krem olduğunu gösteriyor. Victoria's Secret da tuvalet masamda ışıl ışıl parlamaya devam ediyor..






3 comments:

Adsız dedi ki...

Bath and Body Works Dark Kiss serisi ile tanismadin herhalde? :)

Sim on 9 Kasım 2010 20:57 dedi ki...

malesef.. merak ettim?

Adsız dedi ki...

Giden biri olursa, siparis ver hemen. Ben hastasiyim Dark Kiss'in.
Sevgi ve selamlarimla, A. Ayasun

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails
 

! Kozmosim.. ! Copyright © 2009 Cosmetic Girl Designed by Ipietoon | In Collaboration with FIFA
Girl Illustration Copyrighted to Dapino Colada